25 January 2021
Fartfyllda tävlingen kommer till Sverige 2022

Race of Champions ska köras på is och snö

Tävlingen innehåller visserligen "bara" race mellan bilar men ibland gör vi undantag här på Helmnet. För första gången någonsin ska den spektakulära tävlingen ROC avgöras på snö och is och dessutom i Sverige.

Racinglegender som Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Sébastien Loeb, Petter Solberg, Mattias Ekström, Colin McRae, och Travis Pastrana har varit med i tidigare upplagor av Race of Champions.


Tävlingen körs på
 is ute på havet


Foto: ROC


Nästa års startfält är inte helt presenterat ännu men vi är rätt säkra på att publiken inte kommer att bli missnöjda med 2021 års föraruppställning.
Tävlingen kommer dessutom att köras på snö och is i Sverige vid Pite havsbad i januari 2022.

I Piteå blir första gången tävlingen körs på is ute på havet. Längs banan kommer stora läktare att byggas för att åskådare ska kunna avnjuta motorsport av världsklass i det norrbottniska vinterlandskapet, skriver Aftonbladet.

En del förare i världseliten har aldrig kört på is innan, så vi blir pionjärer, säger Race of Champions president Fredrik Johnsson till Aftonbladet. 


Foto: ROC


På presskonferensen för eventet var världsmästaren i Rallycross-VM Johan Kristofferson på plats i Piteå för att som första förare någonsin testa ROC-banan på snö och is.


Det är så kul att köra ROC-banan och sladda runt i kurvorna. Det kommer att bli en stor utmaning men jag tror att alla förare kommer att älska banan, säger Kristoffersson.