30 September 2020
Stort samarbete på gång

Polaris 💙 Zero = sant

polariszero Foto: Zero och Polaris, bildmontage Helmnet
Ska Polaris tillverka en eldriven snöskoter redan till nästa år och kommer Indian Motorcycle med en elektrisk MC inom FTR-serien? Ryktena är många sedan det blev känt att Polaris och Zero nu går hand i hand.

Polaris, som tillverkar snöskotrar och fyrhjulingar, och Zero Motorcycles har tecknat ett tioårigt avtal som innebär ett exklusivt partnerskap mellan de båda. Till år 2025 ska Polaris erbjuda ett eldrivet alternativ till alla sina produkter. 

Det innebär inte om Polaris kommer med en eldriven snöskoter, utan frågan är bara när

Foto: Polaris och Zero Motorcycles


Det ryktas också om att Indians FTR-modell kommer i en e-version. I juni i år registrerade nämligen Indian varumärket EFTR. Affären är ganska enkel att räkna ut, skriver MC-tidningen Visor Down.


Foto: Zero Motorcycles


Polaris står för kunnandet och erfarenheterna inom offroad med sina ATV och snöskotrar, medan Zero tillför expertisen med batterier, styrenheter och  elmotorer. Här skrivs historia, skriver Visor Down. 


Foto: Polaris 

Vi hoppas att vi inom kort får se vad Polaris och Zero har för planer och vilka nya fordon som kommer ut på marknaden.  

Redan till slutet av 2021 ska de flera eldrivna fordon finnas på marknaden, skriver Polaris på sin hemsida. 


De skriver också att "rEV'd up" syftar till att positionera Polaris som ledande inom eldrivna fordon på powersport-marknaden. De ska erbjuda kunderna ett eldrivet alternativ inom varje område bland deras produkter till år 2025.