14 December 2020
Hjälporganisation söker fler medlemmar

Fler enduro- och ATV-förare behövs

sars2 Foto: SAR Sweden
Den ideella hjälporganisationen SAR Sweden hjälper bland annat polisen att söka efter försvunna personer. Nu behöver de fler terrängfordonsförare kring Stockholm som kan hjälpa till.

SAR Sweden har funnits sedan 2010 och hjälper fram för allt polisen att leta efter försvunna personer.
Organisationen jobbar helt ideellt men de som hjälper till har en särskild utbildning för att kunna delta i räddningsinsatserna som polisen behöver hjälp med.


Organsationen finns
tillgänglig dygnet runt


Nu söker de fler personer som kan kan köra terrängfordon vid en räddningsinsats. I ett inlägg på Facebook skriver de att de är i behov av fler terrängfordonsförare i Region Stockholm.


Foto: SAR Sweden


Har du en vägregistrerad ATV eller Endurohoj som du kan frakta, så är det kanske dig vi söker. Grundkraven är att vilja att hjälpa människor i nöd. Att inneha ett livspussel som gör att man oftast kan åka iväg på ett uppdrag dag som natt och att du är mentalt redo att titta in i samhällets mörka gränder. 


Foto: SAR Sweden


Räddningsinsatserna innebär ofta att söka efter barn som gått vilse, äldre personer eller personer som mår psykiskt dåligt. Organsationen finns tillgänglig dygnet runt och allt arbete sker ideellt.

De flesta av våra räddningsinsatser handlar om personer med psykisk ohälsa eller olika demenssjukdomar. SAR Sweden deltar enbart i eftersök där Polisen har initierat så kallad räddningstjänst och larmat ut oss som extra sökresurs. 


Foto: SAR Sweden