03 July 2020

Världens vackraste MC-vägar

sanders3 Foto: Bennetts, Nick Sanders
sanders2 Foto: Bennetts, Nick Sanders
Äventyraren Nick Sanders har kört sju varv och litet till runt jorden på motorcykel. Här listar han sina topp tio bästa motorcykelvägar i hela världen.

Nick Sanders har inte bara kört MC runt jorden, tre gånger har han också cyklat. Och som om inte det vore nog, genom att ta sig runt jorden på bara nitton dagar med motorcykel är han också snabbast i världen. 

Varje mil betyder att han sett något nytt berättar han.
 

De bästa kurvorna som jag aldrig aldrig glömmer är när jag lutar mig närmare marken och känner doften från växterna. Ibland känner jag lukten av svavel och dynga, olja och den söta doften av diesel som förångas i en varm sol berättar Sanders.


Foto: Bennetts, Nick Sanders Salar de Uyuni, Bolivia (Salt Flats)


På första plats över de allra bästa MC-vägarna i världen kommer Pan American Highway i södra Peru. Sträckan är strax över trettio mil lång.
 

Kustlinjen längs södra Peru är den absolut finsate kustvägen i hela världen att köra motorcykel säger Sanders. Ingenting kommer i närheten av hur vackert det är.


Foto: Bennetts, Nick Sanders Pan American Highway i södra Peru


Klicka på länken för att hitta kartor och bilder och hela listan. 

Vilken är den vackraste MC-vägen i hela världen tycker du? Maila din bild till vår chefredaktör malin.westling@helmnet.net så kanske det blir just din bild vi delar nästa vecka. (Obs, detta är ingen tävling)

Gör så här: 

1. Välj ut EN bild från en resa du gjort med MC.

2. Bilden måste var högupplöst.  

3. Skriv vem som är fotograf och var bilden är tagen, och beskriv bilden med EN mening. Skriv Vackraste MC-vägen i ämnesraden.

4. Helmnets redaktion förbehåller sig rätten att ej publicera insända bilder, och att fritt publicera insända bilder i våra sociala medier och på helmnet.net.

5. Gilla och följ Helmnet på Instagram och Facebook.