12 March 2021
Livesänds på STCC+

Välkänd kommentator till PRO Superbike 2021

motofoto Foto: Motofoto.se
PRO Superbike körs i samband med ett av Sveriges största motorsportarrangemang, STCC, i sommar. Dessutom ska racen livesändas och nyligen presenterades ingen mindre än den före detta superbikeföraren Macke Granstedt som kommentaror.

De två första racen i Pro Superbike ska köras tillsammans med STCC på Ljungbyhed den 4-5 juni. De två andra racen körs på Gelleråsen och Kanonloppet den 21-22 augusti. 

Båda tävlingarna ska sändas live i STCC+. 


Produktionen kring livesändningarna av STCC har alltid varit riktigt proffsig och haft en hög kvalitet, och det känns riktigt kul att PRO Superbike nu får vara med och ta del av det här, säger initiativtagaren till PRO Superbike Robert Reijers.


Kommentator för racen blir ett välbekant ansikte inom roadracingkretsar nämligen ingen mindre än den före detta Superbikeföraren Magnus Macke Granstedt. Men det var inte helt självklart att han tackade ja till uppdraget. 

Foto: Motofoto.se

Foto: Fredrik Eklöf. wastegate.se. Bild från SM-finalen i Linköping 2016


Sedan han själv slutade köra har han känt ett sug efter att fortsätta på ett eller annat sätt inom sporten. Han har fått erbjudanden som både förarcoach och teamchefsjobb men inte hittat tid för att göra det till hundra procent säger han. 

Det här kommentatorsjobbet passar mig väldigt bra i tiden, och det känns både spännande, och helt ärligt faktiskt lite läskigt. Vilket kanske var en anledning till att jag till slut svarade ja, säger Macke. 


Foto: Petter Reuterholt, motofoto.se. Bild från SM-finalen i Linköping 2016