10 July 2020

Test av Michelindäck

michelin Foto: arkivbild Helmnet
Det finns en uppsjö av däckmärken att välja mellan, och varje märke har i sin tur flera olika typer av däck. Tidningen Bike har testat tre däck från Michelins nya Power-serie.

På en bandag med KTM Club of Scandinavia och Michelin testades tidningen Bike powered by Motorrad de nya däcken från Michelins power-serie. 


Michelins slogan över sin nya Power-serie är ”Which Rider will you be Today?” och vi stryker gärna under att här finns ett däck för alla förare, skriver Bike. 


Foto: Bike powered by Motorrad


"Power 5 är ett utmärkt sportdäck som även klarar ett skapligt tempo på racerbanan. Stabilt och tryggt men ändå relativt lättsvängt och framför allt med en väldigt fin känsla direkt från start i kallt och blött väder."

"Power GP känns som den optimala kompromissen, bra fäste, bra stabilitet, bra känsla redan som kallt. För dig som nyttjar din hoj till vardags men ändå vill ha ett riktigt giftigt bandäck när andan faller på och vill slippa kränga däck inför bandagen."

"Power Cup 2 är ett renodlat bandäck för dig som inte vill kompromissa med fästet. Ett slicks med enbart minimalt mönster för att klara godkännandet för gata. För gatbruk ska kvicksilvret på termometern vara en bra bit ovanför tiogradersstrecket för att inte bjuda på otrevligheter och kommer det en regnskur så kör försiktigt."


Läs den fullständiga rapporten för däcken på Bikes hemsida.