20 November 2019 Malin Westling
MotoGP 2020

Teamen presenterade för alla klasser

motogp1 Foto: MotoGP
De första förarlistorna för MotoGP, Moto2 och Moto3 är presenterade. Det finns en hel del förändringar i alla tre klasserna. Jahann Zarco från Frankrike, som bröt med KTM tidigare än kontraktet var skrivet, finns inte med över huvud taget.

Förarna för MotoGP-teamen för säsongen 2020 har nu presenterats, skriver Fastbikes. Att Alex Marquez kliver upp i MotoGP och gör brorsan Marc sällskap i Repsol Honda-teamet har vi redan skrivit om, då Jorge Lorenzo nu lägger hjälmen på hyllan. d 

Iker Lecuona gör sällskap med Miguel Oliveira i KTM:s team. I Moto2 försvinner KTM-chassit och istället kommer American Racing KTM och Red Bull KTM Ajo-teamen att köra med Kalex-chassin. 

Samtidigt ansluter nya förare till startfältet, med Lorenzo Dalla Porta för Italtrans Racing Team, Andi Farid Izdihar för Idemitsu Honda Team Asia, Marcos Ramirez för American Racing, Aron Canet för Angel Nieto Team, Kasma Daniel Bin Kasmayudin för ONEXOX TKKR SAG Team och Edgar Pons för Federal Oil Gresini i Moto2. 

Andra förare som byter team är Sam Lowes och Simone Corsi, som nu ansluter till EG 0,0 Marc VDS respektive MV Agusta Temporay Forward. 

Åtta nybörjare kommer att tävla i Moto3.