15 January 2021
Lär känna Freddie Norén

Svenske MX-stjärnan i ny YouTube-serie

Den svenske motocrosstjärnan Freddie Norén, även kallad Fast Freddie har nyligen startat en serie på sin YouTube-kanal där vi får följa med bakom kulisserna. I senaste avsnittet packar han upp sin nya tävlingsmaskin.

Inför förra säsongen fick Freddie ett fabrikskontrakt med JGR Racing och tävlade på en Suzuki. 

Tyvärr blev det bara en säsong som fabriksförare med Suzuki då JGRMX Suzuki i november förra året meddelade att det inte blir fler säsonger i supercrossen och att teamet läggs ner.

Freddie stod därmed utan varken hoj eller team inför 2021. På sin Instagram skrev han om beskedet att det var svårt för honom att skriva inlägget.
 

Det är ett av de bästa teamen jag har varit med och jag är hedrad över att ha tävlat för dem. Det har varit svårt att ta in detta men jag vet att det finns stora planer för oss alla i framtiden, skrev han.


Foto: Skärmdump från Instagram


Några veckor senare la han upp en video där han kör en Kawasaki och skrev att det var skönt att vara tillbaka på hojen igen. 


Foto: YouTube @Freddie Norén, Murray Productions


I slutet av december intervjuades Freddie av det amerikanska motocrossmagasinet RacerXOnline där han berättade om sin satsning inför 2021.
Han ska köra som privat förare på en Kawasaki 450 och kör bokstavligt talat sitt eget race.
När tidningen intervjuar honom är det fullt upp i garaget med att meka på hojen.


Foto: YouTube @Freddie Norén, Murray Productions

Han berättar att han nu letar sponsorer och har kontaktat flera företag för att få stöttning för att köra denna säsong.

Foto: YouTube @Freddie Norén, Murray Productions

I sin nya serie på YouTube får vi hänga med i allt som händer när han nu förbereder sig inför säsongsstarten av supercrossen 2021.