19 January 2021
SPG blir PG Nordic

Svenska distributören expanderar i Norden

pgn Foto: PG Nordic
Från och med årskiftet är det en ny distributör för samtliga Piaggio Groups varumärken i hela Norden.

Sedan 2010 har Svenska Piaggio Gruppen varit distributör för de italienska märkena Piaggio, Vespa, Gilera, Aprilia, Moto Guzzi och Derbi i Sverige.

Nu expanderar de och etablerar distributionen i hela Norden genom PG Nordic och fördubblar därmed distributionen.

Det är en stor ära att vi får detta förtroende från Piaggio Group och det är väl det bästa erkännande vi kunnat få för det jobb vi lagt ner och de förbättringar vi lyckats åstadkomma i Sverige under de här åren, skriver de i ett pressmeddelande.


Foto: PG Nordic. Marcus Strauch, operativ chef PG Nordic.

Vi är fantastiskt laddade och hela teamet är riktigt taggade för att göra ett lika bra jobb i hela Norden, säger den operativa chefen på PG Nordic, Marcus Strauch.

 

Huvudkontor ligger i Stockholm där även lagret med delar och tillbehör till Piaggios samtliga märken finns. Via ett externt logistikcenter, som fungerar som lager, skickas samtliga fordon till samtliga återförsäljare i Norden.


 Att våra lager av både fordon och tillbehör nu blir ännu större är ju något som förhoppningsvis alla våra nordiska återförsäljare kommer att gynnas av. Det finns ju många fina synergier att vi nu är en aktör som jobbar på flera olika marknader, säger Strauch.