01 December 2020
MotoGP Petronas Yamaha SRT

Stigefelts unika samarbete med F1-stallet

stigefelt2 Foto: MotoGP
På två år har Petronas Yamaha SRT gått från nykomlingar i MotoGP till ett av de största succé-teamen någonsin. Den svenska teamdirektören Johan Stigefelt berättar nu om samarbetet med ett av de allra största teamen i F1.

Mercedes AMG Petronas är ett av de mest framgångsrika stallen i Formel 1. Tillsammans har de båda stallen ett unikt samarbete för att nå framgång berättar Johan Stigefelt i en exklusiv intervju med Aftonbladets Sportbladet. 


Foto: MotoGP. Johan Stigefelt, teamdirector Petronas Yamaha Sepang Racing Team


Vi samarbetar på flera nivåer. Det började med att Petronas utvecklade olja för F1-teamet och förra året vidareutvecklades den så att den även fungerar i våra motorer, säger Johan Stigefelt.


All utveckling sker i samma fabrik i Italien och det har gjort att vi ligger flera steg före våra konkurrenter säger Stigefelt i intervjun med Sportbladet. 


Foto: MotoGP. Franco Morbidelli 


Franco Morbidelli och Petronas Yamaha Sepang Racing Team tog ett historiskt VM-silver i MotoGP nyligen. I år var det andra säsongen som satelitteamet kört i serien och i år har teanet tagit sex segrar. 

Samarbetet med Mercedes F1-team går ända in i fabriken säger Johan Stigefelt till Sportbadet. Förutom olja till motorer ska nu nästa steg tas mellan teamen där bensintillverkningen mellan teamen står på tur. 

Foto: MotoGP.  Fabio Quartararo

Petronas är inte bara en sponsor, det är en utvecklingspartner både för oss och Mercedes F1-team och vi har stor nytta av varandra, säger Johan Stigefelt. 


Inför nästa år väntar samarbeten på fler plan. Läs mer om det och hela intervjun via länken nedan. 

Foto: MotoGP