03 March 2021
Intervju med Saga Johansson

"RR är verkligen en sport där vi tjejer kan briljera"

saga3 Foto: Från Saga Johanssons Facebook
Hon körde sin första bandag i juni förra året sedan dess är hon fast för roadracing. Under vintern har hon tränat på banor i Spanien för att förbereda sig så mycket som möjligt inför årets säsong. Möt Saga Johansson som kan vara Sveriges nästa roadracingstjärna.

I en intervju med Roadracing.se berättar tjugotreåringen om sina planer för framtiden. Målet är inte att vinna tävlingar säger hon men hon tränar en hel del både på och utanför banan.

Under säsongen 2021 ska hon köra endurance men det är det inte omöjligt att vi ser henne även i Rookie 600.

Jag kommer köra Svenska Endurance Cupen i laget YFA racing tillsammans med min pappa och hans kompis. Det är dock inte helt omöjligt att jag kommer köra något eller några Rookie 600 lopp i sommar om min utvecklingskurva fortsätter i samma takt, säger Saga till roadracing.se


Foto: Facebook @Saga Johansson


Det är inte själva tävlandet egentligen som är det viktiga för Saga. Det som intresserar henne mest är att växa som människa och bli den bästa versionen av sig själv genom sporten. 


Jag vill utmana min kropp och psyke till det yttersta, möta rädslor och utmaningar. Vinner jag tävlingar i framtiden så är det en ren bonus.


Foto: Roadracing.se


I intervjun berättar hon också om att hon hoppas att fler tjejer upptäcker roadracingen och att de vågar satsa på sporten.

RR är verkligen en sport där vi tjejer kan briljera. Denna ambitionen kan jag delvis tacka Karin Marnesson för som varit en stor inspiration, säger Saga. 


Foto: Facebook @Saga Johansson

Läs hela intervjun med Saga Johansson via länken nedan. Där hittar du också ett reportage med Karin Marnesson.