30 September 2020
MotoGP

Rossi klar för svenska Stigefelts team nästa år

rossi1 Foto: MotoGP
Niofaldiga världsmästaren Valentino Rossi lämnar Yamahas fabriksteam till nästa år. Istället har han skrivit på för satellitteamet Yamaha-Petronas som drivs av svenske Johan Stigefelt.

Valentino Rossi är en av de äldsta förarna och MotoGP och nu är det klart att den 41-årige italienaren lämnar Yamahas fabriksteam efter den här säsongen, skriver Aftonbladet. Rossi har däremot inga planer på att sluta helt, istället tar han plats i teamet som grundats och drivs av svenske Johan Stigefelt. 


Signat en av de
bästa förarna
i historien


Rossi halkade ner på en elfteplats efter helgens race då han kraschade mitt i racet. Rossi hade goda chanser att ta en pallplats då han låg tvåa i racet innan han körde ur.
Yamaha Petronas förare Fabio Quartararo leder serien efter sin vinst i det senaste racet.

Quartararo och Rossi byter plats till nästa säsong då fransmannen är klar för Yamahas fabriksteam kommande år.


Detta är vårt tredje år i MotoGP och det är fantastiskt att vi kan skriva kontrakt med Valentino Rossi, säger Johan Stigefelt till Aftonbladet. 


Foto: MotoGP. Yamaha Petronas team för 2020


Vi har utvecklats från ett team i Moto3, till Moto2 och nu till MotoGP under en väldigt kort tid, vi leder VM och att dessutom kunna signa en av de bästa förarna i historien är överväldigande, säger han.