24 November 2020
Zero Motorcycles patrullerar gatorna

Polisen väljer eldrivna motorcyklar

zeropolice Foto: Electric Bike Action Magazine
I flera delstater i USA kör polisen elmotorcyklar. Nu har guvernören för trafiksäkerhet i Arizona givit polisen ett bidrag för att köpa in två nya Zero DSR.

Zero Motorcyles har sedan 2017 levererat flera motorcyklar till polismyndigheter. På deras hemsida kan man läsa allt om denna specialgjorda modell som är utrustad för att passa polisen. 

Fördelarna för polisen att använda just elhojar är många skriver Zero. 


Foto: Zero Motorcycles


Den 100% elektriska drivlinan är nästan tyst, avgasfri, producerar minimal värme, har omedelbart vridmoment från noll varvtal och är mycket manövrerbart. Dessutom sparar myndigheterna pengar genom att köra eldrivna fordon.


I Arizona har polismyndigheten nyligen köpt in ytterligare två Zero DSR och har nu tre eldrivna motorcyklar som patrullerar gatorna. 


Zero är ett idealiskt transportsätt för våra poliser att kunna ta sig fram på vid stora folkmassor och under evenemang, säger polischefen vid Arizona State University John Thompson. 


2016 var det över hundra myndigheter runt om i världen som använder Zeros motorcyklar inom räddningstjänster, polisen och privata aktörer inom samma område.