16 November 2020
Stulna crossar återfunna

Polisen hyllas efter snabb insats

mcpolis Foto: Arkivbild Getty
Näst intill dagligen ser vi inlägg på Facebook om stulna crossar. Chansen att få tillbaka dem i helt skick, om ens över huvud taget, är inte jättestor. Men handlaren Fredrik Werner hade tur, tack vare snabbt ingripande från polisen.

Mitt i natten slog tjuvarna till mot Nilsson Motor i Skånes Fagerhult, skriver Expressen. På mindre än fem minuter hade tjuvarna tagit fyra crossar till ett värde av 340.000 kronor.

Men polisen var snabba att agera och bara några timmar senare återfanns hojarna och tjuvarna kunde gripas. Då hade de hunnit åkt tjugo mil bort och befann sig i Borås.

Polisen gjorde ett sagolikt fint arbete. Helt fantastiskt, säger MC-handlaren Fredrik Werner, till Expressen. 


Utanför butiken hade tjuvarna lämnat en hoj som inte fick plats i den vita skåpbil som de använde vid stölden. En granne såg när tjuvarna drog iväg från butiken och tack vare det kunde polisen gå ut med ett larm till alla poliser i södra Sverige om den misstänkta bilen.

Foto: Produktbilder. Hojarna som stals var en Kawasaki 250, Honda 250 och en KTM 450

Poliser i ett stort område i södra Sverige stoppade alla vita skåpbilar de såg. Vid halva fyra på morgonen hittades skåpbilen strax utanför Borås.


Foto: Getty. Bilden har ingenting med händelsen att göra.

Förutom hojarna hade de båda männen glassplitter kvar i sina kläder från det skyltfönster de hade sönder vid stölden. De två männen i bilen greps på plats, skriver Expressen.

Att få tillbaka sin stulna cross, oavsett om du är handlare eller privatperson, är inte så lätt. MC-butiken i Skånes Fagerhult hade tur tack vare polisens snabba ingripande och kunde få tillbaka sina hojar igen.

De två männen, en 23-åring och en 24-åring, båda från Västsverige har åtalats vid Helsingborgs tingsrätt för stölden. En av männen åtalades även för ytterligare två MC-stölder där det totala värdet på hojarna var drygt 180 000 kronor.

Läs hela artikeln på Expressen. Där intervjuas även grundaren till Facebook-gruppen ”Stulna crossar hela Sverige”