11 December 2019
Brad Baker byggde en offroad-trike

Perfekta äventyrshojen

WO1- Foto: Brad Baker, Dirt Wheels
Att ge sig ut på offroadäventyr med motorcykel är en dröm för många och enduro-resor blir allt mer populära. Men har du inget MC-körkort och tycker att två hjul är för få kan istället en trehjuling med feta däck bli ett riktigt grymt äventyr.

Brad Baker är i Colorado har byggt den perfekta äventyrshojen skriver Dirt Wheels. Istället för att köra på två hjul har han byggt en trehjuling med riktigt feta offroad-däck. Den har perfekt fäste i gruset men fungerar öven bra på asfalt om du behöv er ut och gasa lite på en vanlig väg. Dessutom får han plats med prylar för att kunna ge sig ut på ett längre äventyr med övernattning.  

Plats med prylar för att kunna ge sig ut på ett längre äventyr

Brads maskin är i grunden en Husqvarna 501 som han byggt om. Med hjälp av ett konverteringskit för trike och förvandlade han sin tvåhjuling till en trehjuling. Den är dessutom laglig att köra på gatan i USA. 

Tillsammans med en kompis körde de nästan 160 mil från Castle Rock i Colorado genom Trans American Trail till Moab och sedan tillbaka till Colorado. En riktig passionate rider!