05 November 2020
Video: Nyhet 2021

Nya Ducati Multistrada V4

Ducatis nya Multistrada V4 har lanserats. Förutom den helt nya motorn har den också fått en helt ny ram och massvis med elektronik som adaptiv farthållare.

Motorn är ju såklart den stora nyheten på Multistradan. Istället för den tidigare L-twin-motorn har den fått samma motor som de andra V4-modellerna men med några färre hästkrafter än till exempel Streetfightern. 


Foto: Ducati


Den nya hojen har inte heller den traditionella desmo-teknikenutan har fått traditionella ventilfjädrar.  Den gamla fackverkskonstruktionen är också det ett minne blott, nya Multistradan har istället aluminiumram. 

Den är också en riktigt elektronikmaskin med massor av elektroniska system för att hjälpa föraren som adaptiv farthållare till exempel. Precis som de andra V4-hojarna kommer den i två versioner, V4 och V4S.

I Sverige får du ta fram stora plånboken om du vill köpa den, för V4 får du ge 195.900 kronor och 228.900 kronor för V4S.


Foto: Ducati

 

Se videon från Ducatis lansering och läs om alla specifikationer på Ducatis hemsida. Hojen finns tillgänglig i butiker redan i december.