11 December 2020 Malin Westling
Bike Babes - "Passion on Wheels"

Musik för att hylla passionen på två hjul

bike-babes Foto: Michael Brannäs
Det är få saker som kan beskriva känslan av att köra motorcykel men musik kan komma bra nära. Nu har Bike Babes, motorcykelgruppen för tjejer, inte bara en egen film. De har även en helt egen låt för hylla passionen till två hjul.

Karin Pontén grundade Facebookgruppen Bike Babes redan 2014. Den växte snabbt och idag har Stolckholms-gruppen över 1300 medlemmar. Dessutom har fler grupper runt om i landets startats och totalt finns det idag cirka 2500 Bike Babes.

Ingen trodde väl att gruppen ens kunde bli så här stor, inte minst jag, säger Karin till Helmnet.  Att gruppen är stor är inget självändamål men det här ju jättekul att se att så många har så mycket glädje av gemenskapen här.


Bike Babes är precis som namnet låter en grupp enbart för tjejer som kör MC. Gemenskapen i gruppen når inga gränser och det är inte ovanligt att medlemmarna i gruppen träffas för att göra helt andra saker än att köra just MC ihop, även om det är det främsta intresset som fört dem samman.  

Här körs det grus, bana och asfalt i en härlig röra och gruppen och har också bidragit till att många peppar och utmanar varandra i att bli ännu bättre, säger Karin. 


Helmnet skrev om Bike Babes när deras egna film släpptes och nu kommer även en låt tillägnad gruppen. Låten Bike Babes - "Passion on Wheels" finns att lyssna på på Spotify.


Foto: Screenshot från Spotify


Musik är så starkt, och det är vår gemenskap också. Jag känner att låten förmedlar det otroliga systerskap som finns i gruppen. Vi är många som känner en så stark gemenskap där och får värme och styrka i varandra, säger Karin. 


Idén till låten kommer från Karin som tillsammans med en av sina bästa vänner, Sara Bergqvist började fila på den.
Sara har skrivit texten och delar av melodin berättar Karin. Även Saras låtskrivarkollegor Lisen Elwin, låtskrivare och sångerska, och sångaren, låtskrivaren och producenten Emanuel Bagge är med i produktionen.

Resultatet har blivit en härlig låt med countrygung. Lisen Elwin som sjunger låten är country-, -pop, och jazzsångerska och har tidigare släppt ett par album. Emanuel Bagge har bland annat varit med i Talang, där han tog sig till final, säger Karin.


Foto: Karin Pontén till vänster i bild tillsammans med Emanuel Bagge, Sara Bergqvist och Lisen Elwin. 

Bike Babes växer och blir större varje dag och Karin får många förfrågningar från tjejer runt om i landet som vill starta nya grupper.

Det är inte omöjligt att Bike Babes finns i hela Sverige inom kort, och kanske till och med utanför Sveriges gränser.
Med den här låten vill Karin ge tillbaka något till alla Bike Babes som gör livet roligare varje dag.  


Jag gör saker jag blir glad av, och jag blir glad av den här låten. Ännu roligare är det förstås att ge tillbaka något till alla de kvinnor som gett mig så mycket under de här åren, avslutar Karin.