10 November 2020
Iannones straff skärps ytterligare

MotoGP-stjärnan stängs av i fyra år

andreas1 Foto: MotoGP
andrea4 Foto: MotoGP
Idag kom beskedet att straffet för den före detta MotoGP-stjärnan Andrea Iannone skärps ytterligare. Iannone överklagade det tidigare beslutet på arton månader men nu blir han avstängd i 48 månader.

Den sportsliga skiljedomstolen skärper straffet för Iannone och han stängs nu av i fyra år. Tidigare dömdes han till arton månaders avstängning av FIM International Disciplinary Court (CDI). 

Andrea Iannone testades positivt i ett dopingtest i november 2019. Det var i samband med VM-deltävlingen på Sepang i Malaysia den 3 november som ett urinprov togs och som visade spår av den anabola steroiden Nandrolon. 


Foto: MotoGP


Iannone har hela tiden nekat till anklagelserna och har tidigare skrivit i ett öppet inlägg på Instagram att han är oskyldigt dömd.

Flera månader har passerat sen den här sorgliga historien började och jag erkänner att varje dag känts som ett helt år.


Att bli oskyldigt dömd gör mig verkligen inte glad. Då en idrottsman för första gången i historien blir oskyldigt dömd till 18 månaders avstängning efter att ha ätit kontanimerat kött som är utom min kontroll, skriver han bland annat. 


Foto: MotoGP

Skiljedomstolen skriver att varken Iannone, eller hans experter, har kunnat bevisa hur köttet ska ha förorenats, eller ens vilken typ av kött han ätit. De skriver också att det heller inte gått att fastställa att det funnits kontanimerat kött i Malaysia under den perioden.  


Alla tävlingsresultat som Andrea Iannone uppnått från och med den 1 november 2019 diskvalificeras.


Han blir av med alla eventuella medaljer priser och poäng meddelar FIM International Disciplinary Court (CDI). 

Iannone har skrivit på sin Instagram idag att han fortfarande hävdar att han är oskyldig och att han idag mottagit den största orättvisan han någonsin kunnat tänka sig.

Iannones egna ord på Instagram: 

Today i’ve received the worst injustice i could ever have imagined. They ripped my heart apart from my greatest love.
No logical sense on these allegation accompanied by incorrect facts. For this there will be an appropriate place and time ... because I certainly do not give up.
I knew I was facing the strong powers, but I was hoping. I was hoping for intellectual honesty and the affirmation of justice.
Right now I am suffering at the highest level i could imagine. Whoever has tried to destroy my life will soon understand how much strength I have in my heart.
The power of innocence and above all, a clear conscience. A sentence can modify the events but not the MAN.


Foto: Skärmdump från Andrea Iannones Instagram