04 December 2020
MotoGP-stjärnan testar ny sport

Morbidelli rattar fyra hjul i WRC

wrc2 Foto: MotoGP
wrc1 Foto: MotoGP
I helgen byter MotoGP-stjärnan Franco Morbidelli ut sin Yamaha mot en Hyundai i20 R5 då han för första gången någonsin ska tävla i Rally-VM. Tävlingen kör i Monza i Italien.


Morbidelli kom på en andra plats i årets MotoGP-serie efter har gjort en strålande insats under säsongen. Han har vunnit tre race i årets MotoGP och tagit flertalet titlar i olika motorcykel-klasser genom hela sin karriär.

Foto: MotoGP

Jag är exalterad

Nu ska den tjugosexåriga italienaren, som faktiskt fyller år just idag, för första gången någonsin ratta en WRC-bil i en VM-tävling i rally.

Tillsammans med Umberto Scandola, som tidigare har kört WRC 3 denna säsong, ska han köra en Hyundai i20 R5 i finalracen som körs nu i helgen den 3-4 december.


Foto: MotoGP
Foto: MotoGP

Jag är exalterad över den här chansen att få delta en av tävlingarna i Rally-VM, säger Morbidelli.

Det är en fantastisk möjlighet att få vara bland de bästa förarna i världen och att få tävla i en helt annan sport, säger han. 


Foto: Skärmdump från Instagram @frankymorbido 

Tävlingarna körs bland annat på den klassiska racingbanan Autodromo Nazionale de Monza som ligger strax norr om Milano i norra Italien.
Rallyt körs även på 220 kilometer specialsträckor på och omkring racingbanan. En av etapperna körs också på vägar i bergen strax utanför Monza. 

Läs mer om rallyt via länken nedan. SVT Sport sänder också tävlingarna live på SVT Play.