05 October 2020
Motocross

Bästa formen av terapi

crossmalin Foto: Arkivbild Malin Westling
Psykologen Ulla Thorslund provade att köra cross för första gången för fyra år sedan, då var hon 46 år gammal. Sedan dess är det på crossbanan hon återhämtar sig bäst när det är tufft.

I flera år försökte Ullas man, som själv kört motocross sedan han var barn, att få med henne till crossbanan för att prova på, skriver Psykologtidningen.
För Ulla har intresset aldrig funnits där, och att köra runt runt på en bana lät inte som något för henne. Men så kom tillfället att prova på då hennes innebandyträning blev inställd.

Jag visste inte vad jag skulle göra den dagen och min man sa ännu en gång att jag skulle följa med till banan. Så då tänkte jag att jag får ge det en chans, säger Ulla till Psykologtidnigen.


Foto: Thorslunds MX


Efter den dagen blev hon fast för motocross. Efter en tuff dag på jobbet är det på crossbanan hon hittar bäst återhämtning.

Att sätta sig på hojen och höra motorn dra igång, gasa och dra iväg det ger ett enormt adrenalinpåslag, säger hon.Förutom att arbeta som psykolog driver Ulla och hennes man ett företag som erbjuder ungdomar som är placerade på SiS, HVB eller familjehem att köra motocross.


Att köra motocross är som tarmsköljning fast för hjärnan, det rensar bort alla jobbiga tankar. Det är medveten närvaro på hög nivå man kan inte tänka på något annat än körningen. Det är så befriande, säger Ulla. Foto: Arkivbild Malin Westling. Denna bild ovh första bilden i reportaget hör inte ihop med originalartikeln utan är tagna i ett annat sammanhang.