04 September 2020
Passionate Rider

Karin har hittat sin passion på roadracingbanorna

crownfield2 Foto: Crownfieldphoto
Under hela sin uppväxt spelade hon hockey och levde helt för sporten i tio års tid. Sedan ett par år tillbaka är hockeyklubban utbytt mot en motorcykel och hockeyrinken mot roadracingbanor.

Intresset för adrenalinfyllda sporter har alltid varit något som Karin Marneson har alltid gillat. För tre år sedan tog hon MC-körkort och bara ett år senare tog hon roadracinglicens, skriver Expressen. 

Karin upptäckte roadracingens fantastiska värld när hon hängde på en kompis till Gelleråsen i Karlskoga. Sedan dess har hon varit fast för sporten.


Alla borde prova
på något helt nytt


Foto: Izabelle Rosborg, från vänster Katarina Gustafsson, Karin Marneson, och Sophie West


Det var fantastiskt roligt och den gemenskapen som fanns på banan var helt otrolig, säger Karin till Expressen.


Att som vuxen prova på en helt ny sport är inte så enkelt. Karin berättar i artikeln att det är svårt att hitta en naturlig inkörsport många gånger. Men hon tycker att alla borde prova på något helt nytt som de tycker verkar intressant. Genom Facebookgruppen "Heja Livet" fick Karin stor respons när hon nyligen skrev ett inlägg om sitt relativt nya intresse och där hon peppade andra att våga testa.


Det är jättekul om man kan inspirera andra som kanske vanligtvis inte skulle våga ta steget, säger Karin Marneson.

Foto: Crownfieldphoto, Karin Marnesson #555


Karin körde sin första tävling i roadracing förra året och tanken var att satsa ännu mer i år. Men Coronapandemin satte käppar i hjulet som i så mycket annat. Under en träningshelg i slutet av sommaren kraschade hon dessutom på banan och fick avsluta säsongen på ett lite annorlunda sätt än hon tänkt sig.

Foto: Crownfieldphoto. Karin Marnesson #555

Hela reportaget om Karin kan du läsa på Expressen Föreningsliv.