27 July 2020
Johan "Stiggy" Stigefelt bakom

Framgångsteamet Petronas i MotoGP

Petronas2 Foto: MotoGP
I helgen kördes det andra racet i MotoGP. Efter en överlägsen ledning redan från start var det Fabio Quartararo som tog hem segern med Yamahas satellit-team Petronas. Högsta ansvarige för teamet är svenska Johan Stigefelt.

Då regerande världsmästaren Marc Márquez avstod helgens tävling på grund av sin brutna arm, sedan kraschen helgen innan, så var det mer eller mindre fritt fram för Fabio Quartararo och Petronas Yamaha Sepang Racing Team.

Går för titeln

Det blev hans och teamets andra raka seger i MotoGP. Redan förra racet skrev Quartararo historia genom att inte bara vara den första att vinna MotoGP med Yamahas satellit-team. 21-åringen är även en av de yngsta förarna som vunnit en MotoGP-tävling. 

Foto: MotoGP, Fabio Quartararo vann överlägset helgens MotoGP-race. 

Teamet debuterade förra året och har flera gånger visat att de vill vara med och slåss i toppstriden. Den högst ansvariga för Petronas Yamaha SRT är svenska Johan Stigefelt som är välkänd inom roadracing sedan många år tillbaka.

Foto: Nico Schneider. Teamdirector Johan Stigefelt till vänster

I år har vi chansen att gå för titeln. Det låter kanske kaxigt, men vi kan mycket väl ta den, säger Johan Stigefelt till Aftonbladet. 


I en exklusive intervju med Aftonbladet Sportbladet berättar han om livet som före detta VM-förare och sin roll i teamet.

Foto: TT, Johan Stigefelt 1999

Foto: Bildbyrån, Johan Stigefelt i sitt hem i januari. 

Anledningen till att jag är bra på det som jag gör i dag är att jag hade den positionen som aktiv.


En toppförare kan inte göra detta, stjärnorna tränar och tävlar, jag fick göra så mycket mer. berättar Johan för Aftonbladet. Läs hela intervjun via länken nedan.