28 October 2020
Kör i VM-serien MX2 2021

Gifting tar plats i GASGAS fabriksteam

isakgifting1 Foto: GASGAS
Förra helgen tog svenska stjärnskottet Isak Gifting en pallplats i MX2-klassen i motocross. Det är den bästa placeringen en svensk lyckats med på tjugo år i VM. Nu får en plats i GASGAS fabriksteam 2021.

Nittonåriga Isak Gifting från Grycksbo är ett av de hetaste namnen inom MX2 just nu. Sedan han fick chansen att hoppa in i GASGAS-teamet i VM-serien i år har han tagit flera topp tio placeringar. Förra helgen tog han en andraplats i det andra heatet. Det är den bästa placeringen som någon svensk har lyckats med på VM-nivå på tjugo år.

De svenska talangen har imponerat stort och igår presenterade GASGAS sin nya fabriksförare för 2021.


Att köra GP har varit en dröm för mig sedan jag var liten och nu har jag lyckats ta mig hit, säger Isak. Att få köra för ett fabriksteam är helt otroligt. Jag har en fantastisk känsla inför 2021.


Foto: GasGas


GASGAS Motorcycles är väldigt glada att välkomna Isak Gifting som vår nya fabriksförare, skriver de i ett pressmeddelande.


Den unga svensken fortsätter i rött och tar en plats i vårt fabriksteam i MX2. Det är ett självklart steg efter hans sensationella prestationer som stand-in-förare under de senaste tävlingarna.


Foto: GasGas


I en intervju med Svt Nyheterna Dalarna säger Isak att han nu ska flytta till Tyskland och till Köln där teamet har sin bas.

Isak fick möjligheten att köra för GASGAS fabriksteam som stand in då en av teamets andra förare blev skadad tidigare i år.
 

Isak kom till oss från EM som inhoppare och har imponerat oerhört på oss i teamet. Hans resultat talar för sig självt, säger Justin Amian, teamchef till SVT. 


Foto: GASGAS

Närmast väntar de sista tre racen i årets VM-serie där Isak ligger på en trettonde plats i totalen, trots att han missade de första åtta deltävlingarna.

Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används.
MER INFO OK