19 November 2020
Nyhet

GASGAS tar plats i Moto3 2021

gasgasmoto3 Foto: GASGAS
Det spanska märket GASGAS växlar upp ytterligare inför 2021 och tar plats i roadracingens finrum. Nästa år får Moto3 en nykomling i serien och ett historiskt steg är taget.

För första gången någonsin kör GASGAS av från offroadspåren och rakt in på asfaltsbanorna. Nästa år får vi se GASGAS i världsmästerskapen i roadracing och Moto3-klassen med en RC 250 GP, hojen på bilden är än så länge en koncepthoj. Mer fakta om den får vi nog se inom en snar framtid.
Teamet ska ledas av den före detta världsmästaren Jorge Martinez och hans stall Aspar Team.


Foto: motogp.com. Jorge "Aspar" Martinez, Aspar Team


Förarna är inga mindre än spanjorerna Sergio Garcia, som kört i Moto3 sedan 2019 och Izan Guevara som vann Moto3 Junior i år. Guevara presenterades som en av förarna i Aspar Team redan för ett par veckor sedan.   


Foto: motogp.com. Sergio Garcia
Foto: motogp.com. Izan Guevara


Som det stolta spanska team vi är, är det mycket speciellt att vara de första som arbetar med ett varumärke med så starka spanska rötter. Och att ta det till den högsta nivån av internationell roadracing. 2021 ser ut att bli en extremt spännande säsong för oss, säger Jorge Martinez.


Vi tror att det är rätt tid för oss att bredda våra horisonter och ta plats asfalten, skriver GASGAS i ett pressmeddelande. Moto3 har en ungdomlig energi vilket passar perfekt för oss och samarbetet med Aspar Team. 


Vi är ett varumärke med ett stolt spanskt arv, de är ett framgångsrikt spanskt team med spanska förare som ska tävla mot världens bästa förare. Det passar perfekt, skriver GASGAS.