08 July 2020

Från Mexiko till Kanada på elhojen LiveWire

livewire2 Foto: Harley-Davidson
På nio dagar körde Diegio Cardenas från Mexikanska till Kanadensiska gränsen på sin elmotorcykel. En minst sagt spännade resa på över 220 mil.

Diego Cardenas var en av de första som köpte en LiveWire. Sedan sju månader tillbaka kan man följa honom på YouTube där han testar allt från den första laddningen till att köra dragracing med hojen. 

Den första att göra
en sådan resa
med en LiveWire

Resan från gräns till gräns med LiveWire startade den 22 juni och tog honom nio dagar att köra. Att han valde att köra de drygt 220 milen längs West Coast Green Highway var fram för allt för att det finns många laddstationer utefter den sträckan.

Foto: Diego Cardenas


Jag ville bli en del av H-D:s historia så att mina framtida barnbarn kan berätta att deras farfar var den första att göra en sådan resa med en LiveWire, säger Diego Cardenas. 


Foto: Diego Cardenas


Diego har även startat en Facebook-grupp för alla som är intresserade av LiveWire. Gruppen fungerar som ett forum för personer som är nyfikna på elektriska fordon.  Där kan du läsa mer om hans resa genom USA. Länk till gruppen hittar du längre ner.