11 September 2020
Filmtips till fredagsmyset

"Hitting the Apex"

Följ med på en resa in i hjärtat och själen av MotoGP i den magiska dokumentären "Hitting the Apex. I filmen får du möta sex av världens snabbaste roadracingförare.

Oavsett om du vilken typ av film du gillar så tror vi att du kommer att älska den här filmen. Den prickar nog in de flesta filmkategorier faktiskt.

"Hitting the Apex" är av de bästa motorsport-dokumentärerna som gjorts tycker vi på Helmnet. Det är en spännande och intressant dokumentärfilm som följer sex av världens absolut främsta förare, Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Casey Stoner, Marc Márquez och Marco Simoncelli.Foto: MotoGP YouTube, "Hitting The Apex"

Filmen är välgjord och att höra förarna själva berätta om hur det är på den absolut högsta nivån inom motorsporten är fängslande.
 

Det är berättelsen om vad som står på spel för dem alla, allt som kan vinnas och allt som kan gå förlorat när du jagar efter äran i över 200 kilometer i timmen på en motorcykel.


MotoGP-förarna drivs av rivaliteten samtidigt som det finns en stor vänskap emellan dem.Foto: MotoGP YouTube, "Hitting The Apex"

Berättarrösten i filmen är ingen mindre än Hollywoodskådisen Brad Pitt. Filmen är från 2015 och finns att hyra eller köpa bland annat på YouTube.