13 November 2020
Endurolandslagets nya förbundskapten

Calle Bjerkert ska coacha eliten

calle1 Foto: Svemo
Med över trettio års erfarenhet på cross och enduro, både på elit och internationell nivå, blir Calle Bjerkert endurolandslagets nya förbundskapten.

Carl Johan " Calle" Bjerkert, är 46 år gammal och bor i Eksjö. Redan som femåring började han att köra cross. Han har kört hoj i fyrtioen säsonger varav av trettio av dem som elitförare, även på internationell nivå.


Att få frågan att bli förbundskapten för endurolandslaget känns otroligt hedrande och fint för mig. Jag hoppas och tror att jag kan tillföra energi, motivation och inspiration till förarna i laget. Att jag även fortfarande är aktiv själv tror jag är ett stort plus, säger Calle.


Calle har tävlat i motocross, enduro och rally på MC. I januari i år körde han för första gången i det berömda DakarRallyt i Saudi Arabien. 


Foto: Dakar.com


Hans egna satsningar och kämparanda för att nå framgång är några av anledningarna till att just Calle valdes till blir endurolandslagets förbundskapten. Förutom ett eget företag i byggbranschen driver han även sitt företag där han tränar, coachar och hjälper människor med personlig utveckling.Jag tycker om träning
i allmänhet och
på mc i synnerhet


Foto: Dakar.com


Vi är många som känner Calle sedan tidigare och hur han har fått kämpa för att nå de framgångar som han har haft - vilket vi tror är en stor resurs i syfte att hjälpa andra, säger Stefan Holm, ansvarig för elitgruppen inom Svemo. 


Han håller dessutom sedan många år på med egen träningsverksamhet och upplevs ha ett naturligt ledarskap. Men den kanske största anledningen var att de förare som tillfrågats ville ha Calle som förbundskapten, säger Stefan.


Foto: Från Calles egna hemsida, www.bjerca.com