14 January 2021
Joacim Boive ska tävla i enduro

"Det finns bara en väg och det är framåt"

När han var tretton år tvingades han amputera sitt ena ben efter att ha drabbats av cancer. Men det har inte stoppat Joacim Boive från att leva det liv han vill. I år blir han en av de första i världen, med bara ett ben, att tävla i enduro.

Med full support från KTM ska Joacim Boive ställa upp i den klassiska endurotävlingen Stångebroslaget i juli i år. En tävling som ingår i den svenska enduroklassikern. 


Jag kör enduro för adrenalinkicken och känslan av frihet, säger Joacim.  Foto: Nordicsportevent.se.  Arkivbild Stångebroslaget 


Som trettonåring tvingades Joacim amputera sitt ena ben på grund av bencancer. Han hade femtio procents chans att överleva de första fem åren. 


Foto: YouTube @jboive

Tack vare sina stöttande föräldrar kunde han fortsätta att göra allt han ville. Idag är han 48 år gammal och trebarnspappa.

Jag kunde fortsätta åka skidor, mountainbike och köra motorcykel, säger Joacim.


Foto: YouTube @jboive


Trots att han kunnat göra allt han har velat och fortsatt leva ett aktiv liv med bara ett ben har det givetvis inte alltid varit lätt. Han har haft tuffa och smärtsamma dagar berättar han. Men han har alltid fortsatt att kämpa. 

Lyssna på Joacims berättelse och följ hans resa mot Stångebroslaget på hans Youtubekanal via länken nedan.

Målet är att inte dö och att inte komma sist, säger han. 


Foto: YouTube @jboive