25 January 2021
Teamet MotoKROSSAcancer har skänkt

En kvarts miljon till cancerforskning

Idag för tre år sedan gick crossåkaren Dennis Johanssons mamma bort i cancer. Året efter bestämde han sig för att starta en insamling till förmån för cancerforskning. Tillsammans har crossteamet motoKROSSAcancer samlat in 250.000 kronor.

Dennis mamma var hade varit sjuk i cancer i fem år innan hon gick bort den 25 januari 2018.
Efter att ha sett programmet Cancergalan året efter bestämde han sig för att själv starta en insamling.
 

Det spelar inte någon roll hur mycket pengar jag samlar in, jag får ändå inte tillbaka min mamma. Men om någon annan i min närhet, eller någon annans mamma, får vara kvar i livet längre om jag gör det här, är det värt varenda krona, sa Dennis till Värnamo.se.


Foto: MotoKROSSAcancer.se


Att köra cross och enduro är det roligaste Dennis vet och att fortsätta köra var en del i att hantera sorgen efter mammans död. Då väcktes också iden att kombinera insamlingen för att krossa cancer med att köra cross. 

Han startade teamet MotoKROSSAcancer och frågade sina kompisar om de kunde tänka sig att köra i tävlingskläder i rosa, blått och gult som symboliserar bröst-, prostata- och barncancer.


Foto: MotoKROSSAcancer.se


Teamet består av tretton förare som känner varandra väl. De både tränar och tävlar tillsammans. De har nu tillsammans samlat in en kvarts miljon kronor.

Vi har privatpersoner som stöttar oss via swish eller som kanske köper en keps eller pins. Våra samarbetspartners står för 95 procent av insamlingen. Hälften av det vi får in skänks till förmån för cancerforskningen, säger Dennis till Värnamo.se.


Foto: MotoKROSSAcancer.se

Läs hela artikeln om Dennis och teamet via länken nedan.