31 December 2019
klar för Supersport-VM 2020 och EWC

Bergman tävlar i dubbla mästerskap 2020

Bergman Foto: Mj_photogp - Mateusz Jagielski
Christoffer Bergman är klar för Supersport-VM 2020 tillsammans med Wójcik Racing Team. Det är även klart att han fortsätter tävla i långlopps-VM.

Polska Wójcik Racing Team är redan ett väletablerat toppteam i roadracingens långlopps-VM ”EWC” där de ligger på tredje plats, skriver Fastbikes.se. Christoffer Bergman tävlar redan idag för teamet och tog en andraplats tillsammans med sina teamkollegor i 24-timmarstävlingen Bol dòr på Franska Paul Ricard-banan i september 2019. 

Jag ser verkligen fram emot nästa år och att leverera både bra resultat och spännande racing.

Bergman säger själv att han är beredd på att kämpa för pallplaceringar i EWC och försvara teamets tredjeplacering i serien, samtidigt som han nu även ska tävla i Supersport-VM. 

Foto: Mj_photogp - Mateusz Jagielski


Förberedelserna har pågått i flera månader redan och det känns riktigt bra att kunna presentera detta nu.


-Det kommer att bli en intensiv säsong som jag ser fram emot. Jag ser verkligen fram emot nästa år och att leverera både bra resultat och spännande racing, säger Bergman.

29-åringen från Säffle har en lång tävlingserfarenhet och har bland annat kört Supersport-VM 2016 och 2017. 2019 vann han FIM European Superstock 1000-serien. 

Grzegorz Wojcik, teamchefen för det polska teamet är mycket nöjd med Bergman och presenterar honom som en mycket duktig förare. Efter att ha Christoffers överlägsna prestationer i Europa med seriesegern i Superstock 1000-klassen i Alpe Adria Cup.

Efter att ha lärt känna Christoffer och förstått hans fulla potential så var beslutet att ställa upp i Supersport-VM inte svårt att ta, säger teamchefen. 


-Christoffers prestationer i långloppsracing är enastående, han jobbar mycket bra med resten av teamet och delar med sig av sina erfarenheter. 

Under 2020 kommer Wójcik Racing Teams fokusera på både långlopps-VM och Supersport-VM. Båda mästerskapen har tävlingar under samma datum två gånger under 2020 men om någon annan förare ska ersätta Bergman då i EWC är ännu inte bestämt. Under 2020 kommer Wójcik Racing Team vara ett officiellt Yamaha-team med teknisk hjälp från Yamaha Europa och Yamaha Polen.

2020 års säsong i Supersport-VM inleds 28 februari på Phillip Island-banan i Australien.