01 October 2019 Malin Westling
Var det verkligen bättre förr?

Africa Twin bekänner färg

af Foto: Cycle World
EHJFZ2OYVVJ5VO4T3FXY6BEZJQ Foto: Cycle World
Africa-twin Foto: Cycle World
Vad är den största skillnaden mellan Africa Twin från 1991 mot helt nya för 2019? Resultatet var överaskande. Cycleworld.com ställde de två hojarna mot varandra i ett mycket spännande test.

Hojarna är egentligen två vitt skilda saker. På 30 år hinner det hända mycket. Och när man ställer en gammal MC mot en ny är det svårt att tänka att det faktiskt är samma modell vi snackar om. 

Den tidigare hade inte ABS, ingen traction control och bara ett körläge för att nämna några saker som skiljer dem åt. Cycle World påpekar också att det hänt ett och annat vad det gäller förgasaren. 

För varje person som hyllar sin gamla hoj utan tekniska funktioner, står nästan lika många som som skryter över sin nya pålitliga moderna hoj. Och för varje person vars gamla hoj kollapsat, finns också en hojåkare som inte kom särskilt långt på sin sprillans nya hoj heller. Det finns oändligt många argument för vilken modell eller tidsepok som faktiskt är bäst. Hela testet är en riktigt intressant läsning då det går att prata i evigheter om vad som både skiljer dem åt och vilka likheter som fortfarande finns. 

Cycle World summerar testet med dessa ord. 

Vilken skulle vi välja? Ärligt talat, om vi bara ska ut på en liten kvällstur så väljer vi gamla morfar RD04. 

-Jag vill ju inte vara någon bakåtsträvare men den gamla hojen var så enkel att hantera. Den gick av sig själv nästan på offroad-vägar utanför sin comfort zone, vilket gjorde den jättekul att köra. Sen gillar jag ju att fixa med gamla hojar så att hastighetsmätaren slutade fungera under testet, att vi fick springa igång den när batteriet dog och laga lite småfix var liksom lika roligt som själva körningen av hojen. 

För längre turer skulle jag såklart välja den nya hojen. Att kunna köra hundratals mil, utforska nya vägar och platser så r det skönt med en hoj som bara går och går. Att jag inte behöver tänka på om den verkligen kommer att hålla hela vägen. Att kunna fokusera mer på själva resan än på skicket av hojen. Den nya maskinen är kunglig så är det bara med ABS och traction control. Det är både säkrare och går att köra snabbare. Att köra motorväg och att veta att inget ramlar av är skönt.