12 December 2019 Malin Westling
Världens lättaste och mest kraftfulla MC

500 hk i Eisenbergs V8

V81 Foto: Eisenberg Racing
Han är känd för sina extrema byggen med både hojar och bilar. Nu har Zef Eisenberg gjort det igen. En MC med en V8 som sägs göra 361 km/h.

Bygget har tagit fyra år hittills och varit mer utmanande och krävande än teamet någonsin kunnat tro, skriver de på sina hemsida. I ramen sitter en V8 på tre liter som är byggd av dubbla Hayabusa-motorer. Den går att varva upp till 10.500 rpm och maxhastigheten sägs vara 361 km /h. Med dubbla 6-oks Brembobromsar fram borde det väl gå att stanna också.

Hojen ska byggas i limiterad upplaga och är du sugen på en kan du skicka din beställning redan nu. Bara du har runt 1,3 miljoner att spendera. För dom pengarna får du raceversionen med 500 hästkrafter. Vill du hellre ha en gatuanpassad hamnar den på mellan 420-480 hästkrafter. 

I ramen sitter en V8 på tre liter som är byggd av dubbla Hayabusa-motorer


Motorcykeln kommer varken ha turbo eller nitro. Tanken är att vanliga motorcyklister faktiskt kan kunna köra motorcykeln och både kunna köras i regn och som stadshoj.


Däremot kommer det finnas en röd specialnyckel för mer erfarna förare som vid användning tar bort alla elektroniska hjälpmedel. Är du sugen på att skriva upp dig på väntelistan för en maskin? Skicka ett mail till info@eisenbergv8.com.