15 April 2020

200 bilar och 30 motorcyklar till vårdpersonal

wefightcovid Illustration: We Fight Covid
Genom organisationen We Fight Covid kan företag och privatpersoner hjälpa till i kampen mot Coronaviruset. Yamaha är ett av företagen som nu bistår vårdpersonal, som inte bör åka till jobbet kommunalt, med 30 motorcyklar.

Det är stiftelsen Stockholm pandemic resilience som står bakom hjälporganisationen We Fight Covid. Just nu är det omkring 50 privatpersoner och företag som hjälper till. Målsättnignen är att mobilisera Sverige med volontärer, resurser och utrustning för att stötta den svenska sjukvården. 

Initiativet är en god start
för att minska riskerna
för vårdpersonalen

Ett av företagen som vill hjälpa till är Yamaha som erbjuder 30 stycken motorcyklar till vårdpersonal som har MC-körkort och som inte bör åka kommunalt just nu.

Foto: Yamaha

-Vi är varken läkare eller sjuksköterskor, men i det här läget måste vi alla göra det vi kan för att förenkla för de som tar hand om våra sjuka, säger Jacob Anderson, Marketing Director på Yamaha Motor Scandinavia till Allt om MC.

Det vi kan bidra med är att hjälpa vårdpersonal att ta sig till och från arbetet utan att riskera stor exponering för att smittas av Covid-19. 


Vi är väldigt glada om vi kan göra något som underlättar och stöttar de som behövs allra mest just nu.

Även Hertz, OKQ8, Sixt och Volvo Car Mobility, genom varumärket M, ställer upp med 200 bilar till vårdpersonal. Vårdpersonal som inte har tillgång till egen bil ska kunna ta sig till arbete på ett säkert och snabbt sätt utan att riskera att exponeras av Covid-19 i kollektivtrafiken, skriver We Fight Covid på sin hemsida.

Det här initiativet är en god start för att minska riskerna för vårdpersonalen, men om det verkligen ska ge effekt behöver fler aktörer bidra till säkra transporter.

Foto: Dan Castillo, Foundation We Fight Covid


I denna pandemi är vårdpersonalen än mer oumbärlig än under normala omständigheter och genom möjligheten att åka isolerat minskar riskerna för de människor vi behöver mest just nu, säger Dan Castillo på WeFightCovid.