20 October 2020
Ta med detta och du klarar allt

Perfekta kitet för äventyrliga turer

atvsulander2 Foto: Reckless media Mattias Sulander
När du ska ut på ATV-äventyr är det bra att ha med sig en del viktig utrustning för att kunna ta sig fram överallt. ATV Trail Rider har listat det perfekta kitet för din fyrhjulingstur.

Först och främst är det bra att ha med sig en reparationskit ifall något skulle gå sönder. Det ska bland annat innehålla pluggar och en liten 12-volts kompressor för att kunna laga punktering och en verktygssats.
Det bästa tipset är att ha med dig ett litet "McGiver-kit" som bland annat innehåller silvertejp och stripes, en elastisk lina, en rulle stålwire, och eltejp.


Foto: Reckless media Mattias Sulander. Bilden har inget samband till ursprungsartikeln.


Med McGiver-kitet kommer du kunna göra nödlagningar i 95% av alla oförutsedda händelser, skriver Luc Dion. 


För turer i skogen är det också bra att ha med sig utrustning som klarar tuff terräng och som kan vara till stor hjälp om du till exempel skulle fastna eller om det ligger ett träd i vägen.
Det innehåller bland annat en liten såg och en spade. Tänk också på vad du själv har på dig och ta med dig extrakläder ifall du skulle bli blöt eller frysa.
Foto: Reckless media Mattias Sulander.  Bilden har inget samband till ursprungsartikeln.


Självklart ska kitet också innehålla första hjälpen och överlevnadsutrustning i fall en olycka skulle hända. Skippa den klassiska förbandslådan som du kan köpa lite var stans. Packa istället med sterila gummihandskar och sterila förband. 

Läs alla tipsen och hela listan på vad första hjälpen-kitet ska innehålla på ATV Trail Rider.