03 March 2020
Ken Block tar en sväng med

Världens snabbaste Snowcat

kenblock Foto: YouTube Ken Block
Kenblock2 Foto: YouTube Ken Block
Ett av de bästa ställena i hela världen för riktigt härlig Snowcat Snowboarding ligger i British Columbia i Kanada. Rallykungen och extremsportaren Ken Block flög dit för att sladda runt i pudret med sin nya Can-Am.

För dig som inte vet vad Snowcat Snowboarding är så innebär det att ta med sig sin snowboard, eller skidor för den delen, och köra ut i svåråtkomlig terräng i en typ av bandvagn. Oftast är det en mindre grupp på mellan 10-20 personer som tar sig ut i vildmarken för att komma åt de riktigt fina orörda ställena. 

Snow Cats redo för att ta med sig ett gäng på snowboard ut i terrängen.

Baldface Lodge ligger djupt inne i den sub-alpina regionen i Selkirk Mountains i Kanada. På en höjd på 6700 fot, alltså nästan lite mer än 2000 meter över havet. Området är på 32 000 tunnland med helt otrolig miljö och snömängden är på runt 4 meter just nu. Och det här är ett riktigt paradis för alla som vill åka Snowcat Snowboarding. Men det går ganska långsamt att ta sig fram med en "vanlig" Snowcat.

Rallykungen och snowboardåkaren Ken Block sparade inte på krutet när han ville ta dit sin nya Can-Am Maverick Max XRS Turbo RR för att testa den uppdaterade maskinen. Med hjälp av av en helikopter flög han den på plats. 

När det inte går att ta sig fram med bil får man helt enkelt flyga in sina leksaker.

snömängden är på runt 4 meter just nu

Mavericken är utrustad med massa extra tillbehör. Bland annat har den plats för ett gäng snowboards.

Ken Blocks variant av Snowcat är inte bara supersnabb i snön, den är utrustad med allt du kan tänka dig behöva för en dag ute i terrängen. Självklart är den ju kittad för att ta med sig flera snowboards och snowboardproffsen Iikka Backstrom och Justin Fronius lastade sina brädor och hängde med ut på en häftig åktur. 

Självklart fick personalen på lodgen också en åktur med Ken Block. I pudersnö och höga hopp och längs Snow Cat-vägarna uppe i bergen fick de en upplevelse de sent ska glömma. När man hör skriken av skratt går det inte att missa hur kul det här måste vara.  

Det här var hur kul som helst tyckte Dini Siganty som jobbar med hotellservicen.

Skojar du med mig, jublar ägaren av lodgen efter en flygande åktur.

Den här maskinen är helt sjuk, säger Jeff Pensiero, ägare av Baldface Lodge. 

Jeff Pensiero och Ken Block
Foton: Alla bilder i artikeln kommer från Ken Blocks YouTubekanal.