30 June 2020

Hitta rätt släpvagn för din ATV

atvtrailrider3 Foto: ATV Trail Rider
En fyrhjuling har många användningsområden. Om du dessutom har en dragkrok är det många gånger en ovärderlig hjälp. ATV Trail Rider har listat några saker att tänka på när du ska köpa en släpvagn.

Ska köra båten eller vattenskotern till i sjön, jobba i skogen och köra ved eller köra fram hö till hästarna. Vad du ska köra på vagnen  spelar ganska stor roll för vilken typ av vagn som ska köpa.
Du måste också kolla vad din ATV är anpassad för. Kanske behöver du till och med byta ut även den skriver ATV Trail Rider som ger några tips vad du ska tänka på.

Stor skillnad på att
köra i skogen jämfört
med på slät asfalt


Foto: ATV Trail Rider


Sedan beror det också på vilken typ av terräng du ska köra i. Det är ju rätt stor skillnad på att köra i skogen jämfört med på slät asfalt. Är det en robust vagn för att köra grus, trä eller tyngre last. Det finns också släpvagnar som lutar lite för att underlätta för viss typ av last. 


Foto: ATV Trail Rider

Du behöver också se över vilken typ av däck vagnen har, om den går stabilt enbart i låga hastigheter och under terrängkörning. Många vagnar är ju heller inte lagliga att köra på vanlig allmän väg och inte anpassade för det. 

När du väl hittat vilken släpvagn som passar bäst kommer nästa steg, att lasta säkert. Läs hela artikeln på ATV Trail Rider för att ta del av alla tips både om släpagnar och att lasta. 


Foto: ATV Trail Rider


Foto: ATV Trail Rider