01 April 2020 Malin Westling

Flyg in i framtiden med din ATV

aeole1 Illustration: Imaginactive
Att ta sig till avlägsna svåråtkomliga platser för att utforska terrängen med en ATV är ett äventyr som många passionate riders vill göra. Framtidens fordon, den flygande Aeolen, skulle kunna ta dig var som helst.

Vi har tidigare uppmärksammas ingenjören och innovatören Charles Bombardier och hans futuristiska fordon. Se Helmnets artikel om Lakemaster. 

Charles har även designat en ATV med en drönare som kan ta fordonet till platser du bara drömt om. Den flygande Aeolen är ett elektriskt fordon som flyger över hinder som är för stora eller för svåra att köra över, skriver ATV World Magazine.  

Elektriskt fordon som
flyger över hinder

Illustration: Imaginactive

Fordonet skulle kunna förändra möjligheterna att snabbt ta sig fram i svår terräng och på platser där det normalt skulle ta flera timmar att ta sig fram. Det är en intressant tanke. Inte bara ur ett hobby- och äventyrsperspektiv. Troligtvis skulle den ju göra stor nytta i andra sammanhang i samhället.

En säker flygtid
på 30 minuter

Aeolen finns ju inte färdig idag, men enligt Charles Bombardier skulle den kunna skapas med befintlig teknik genom det autonoma fordonet Ehang 184 AAV. Ehang sägs vara den säkraste och smartaste autonoma luftfarkosten som kan flyga lågt och korta till medellånga avstånd.  

Illustration: Imaginactive

Aeole är elektriskt och autonomt fordon som är utformat att kunna bära sin egen vikt med en säker flygtid på 30 minuter. Fler tekniska detaljer och hur Aeole skulle fungera med uppladdning kan du läsa om på ATV World Magazine. 

Charles Bombardier kommer från Kanada och skapar konceptfordon genom sin ideella organisation Imaginactive. Där finns det massor med spännande fordon att kika på. 2016 vann Charles pris som den mest innovativa personen för sitt arbete inom industriell design.
Illustration: Imaginactive