16 December 2019
Små maskiner stora nöjen

ATV för de minsta

Can-am-junior1 Foto: ATV & SXS Illustrated
Ett enkelt sätt att få ut barnen i naturen istället för att hänga vid datorn är såklart att låta dem ha kul på en fyrhjuling.

Det är den perfekta möjligheten för friluftsliv i kombination med att utforska spännande miljöer. ATV Illustrated lät tioåriga Sam Kelley testa Can-ams tre modeller DS70, DS90 och DS90 X och alla tre får mycket väl godkänt.  

Det är små maskiner som du kan ha otroligt mycket roligt med. Sam fick obegränsad mängd bensin att använda och hade det inte varit för att tiden rann iväg hade han nog kört oändliga varv på testbanan. 

Sam har bara kört cross innan till en börja tyckte han att det var lite svårt med fyrhjulingen.

Till en början visste jag inte inte hur jag skulle utnyttja vallarna i skogen, som jag gör med min cross.

-Men ju mer jag tränade desto lättare gick det. Jag valde lika spår och körde i olika hastigheter samtidigt som jag flyttade kroppen för att hitta rätt flyt, säger Sam. Det var riktigt kul.

jag kunde drifta i kurvorna, typ som Ken Block

Det tog inte lång stund för honom att sladda genom kurvorna och på frågan om hur han tyckte det kändes jämfört med en cross svarade han:

-Jag tycker verkligen om farten, ljudet och känslan av kontrollen på min cross. Men det var kul med stabiliteten som är på en fyrhjuling Jag gillade verkligen hur jag kunde drifta i kurvorna, typ som Ken Block, säger Sam.

Foto: ATV & SXS Illustrated

Sams pappa Jerrod är också mycket nöjd med hur kul både han och sonen kan ha tillsammans på fyrhjulingen. Han ser fördelarna med att låta barnen lära sig köra på cross och fyrhjuling så de får känna på olikheterna i hur de körs. 

Det lär dem gaskontroll, hantering och att kunna köra i olika situationer. 

-De lära sig hur man närmar sig och kör igenom en kurva på olika sätt beroende på vilket fordon de kör. Det är också bra att lära sig köra fler fordon för de inte tröttnar lika snabbt utan får utmana sig själva i fler olika sorters terräng, säger Jerrod.